Warsztaty świadomy konsument żywności 23-24 czerwca, Warszawa

Serdecznie zapraszam na warsztaty mojego autorstwa, które poprowadzę w ramach Uniwersytetu Otwartego SGGW w dniach 23-24 czerwca w Warszawie.

Wszyscy jesteśmy konsumentami żywności, lecz czy na pewno, świadomie podejmujemy decyzje zakupowe, które mają wpływ na zdrowie nasze i naszej rodziny?

Ile razy miałeś tak, że wchodzisz do sklepu spożywczego i nie wiesz co masz wybrać, zastanawiasz się czy to aby na pewno jest zdrowe, nie spowoduje uczulenia, czy jest świeże, nieprzetworzone, warte swojej ceny?
Czy produkt, który wybrałeś jest ekologiczny czy tradycyjny, czy utyję od niego czy też jest produktem light. A jeśli już podejmiesz decyzję zakupową, to czy wiesz dokładnie jak z tymi produktami postępować, jak czerpać z nich radość, przyjemność i satysfakcję z ich przyrządzania?
Czy na pewno jest to produkt odpowiedni dla Ciebie, który pomoże Ci w zachowaniu zdrowia, aktywności fizycznej i psychicznej oraz utrzymaniu prawidłowej masy ciała?

Jeśli kiedykolwiek tak było to Twoje wątpliwości chętnie rozwieję na warsztacie „Świadomy konsument na rynku żywności” 23-24 czerwca, które przeprowadzę na Kampusie SGGW w Warszawie w ramach Uniwersytetu Otwartego SGGW. Szczegóły znajdziesz poniżej.

Cel warsztatu
Zwiększenie świadomości konsumentów na temat żywności i żywienia, zdobycie umiejętności czytania etykiet oraz właściwego korzystania z ogólnodostępnych informacji na temat żywności. Zainspirowanie do przygotowywania domowym sposobem bardziej wartościowych odpowiedników produktów rynkowych.

Opis warsztatu
Uczestnicy dowiedzą się:
1. Jak odczytywać etykiety produktów spożywczych i zrozumieć informacje na nich umieszczone.
2. Jak właściwie korzystać z ogólnodostępnych informacji na temat żywności.
3. Jak przygotować domowym sposobem bardziej wartościowe odpowiedniki produktów rynkowych.
4. Jakich produktów unikać, a na które warto zwrócić uwagę.
5. Jak smakować żywność i dostrzegać smak potraw, nad którymi do tej pory się nie zastanawiali.
6. Jak czerpać niebywałą przyjemność z przygotowywania i spożywania posiłków.
7. Jak ułatwić sobie planowanie i przygotowywanie posiłków korzystając z pomocnych aplikacji mobilnych.

Co zyskasz?
• większą wiedzę na temat żywności i żywienia, w efekcie poprawę zdrowia, jakości życia, wzrost życiowej energii
• wiedzę na temat odczytywania etykiet i planowania posiłków
• rzetelną opinię eksperta popartą doświadczeniem

Terminy zajęć
23-24 czerwca 2018 r. Sobota i niedziela (g. 9-17)

Inwestycja
250 zł

Miejsce na warsztatach można zarezerwować tutaj. Ilość miejsc ograniczona, gdyż jest to warsztat prowadzony w małych grupach.
Serdecznie zapraszam!
Katarzyna Świąder

Warsztaty poprowadzi dr inż. Katarzyna Świąder, wykładowca akademicki na SGGW, ekspert ds. żywności, autorka blogawww.MojaManiaSmakowania.pl Pasjonatka i propagatorka zdrowego stylu życia, odżywiania, gotowania i food designu. Mama na co dzień dbająca o zdrowe odżywianie dwóch radosnych synków.

Dokładna lokalizacja kursu będzie dostępna dla Słuchaczy, którzy opłacili kurs, po zalogowaniu się na swoje konto Słuchacza.