#WYKŁADOWCA AKADEMICKI

Żywnością i żywieniem zajmuję się od wielu lat. Jestem wykładowcą akademickim ze stopniem doktora na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW. Informacje na temat mojego wykształcenia i doświadczenia znajdziesz na profilu Linkedin, natomiast dostęp do moich publikacji na GoogleScholar. Prowadzę zajęcia i wykłady dla studentów z projektowania, towaroznawstwa i analizy sensorycznej żywności, z obszaru związanego z żywnością funkcjonalną, dietetyczną, bezglutenową jak również tradycyjną. Zajmuję się także nowymi trendami w produkcji żywności. Jestem ekspertem ds. analizy sensorycznej, tzn. oceniam wygląd, zapach, smak, konsystencję i jakość produktów spożywczych. Na podstawie zdobytego doświadczenia potrafię powiedzieć, dlaczego dany produkt lub potrawa są smaczniejsze od innych. Współpracuję z przemysłem i doradzam firmom przy opracowywaniu receptur produktów wprowadzanych na rynek.


#WSPÓŁPRACA Z ZAGRANICĄ

Jestem także pełnomocnikiem dziekana ds. współpracy z zagranicą. Moim celem jest tworzenie najlepszych warunków dla kadry naukowej i studentów do poszerzania wiedzy i zbierania międzynarodowego doświadczenia. Uwielbiam poznawać ludzi i ich historie. Dzięki mojej otwartości i ciekawości świata, studiom i stażom zagranicznym mam znajomych w wielu zakątkach świata.


 #WARSZTATY/ WYKŁADY

Chętnie dzielę się wiedzą. Prowadzę m.in. warsztaty „Świadomy konsument na rynku żywności”, których celem jest zwiększenie świadomości konsumentów na temat żywności i żywienia. W moich wykładach i warsztatach dotychczas wzięło udział ponad 1000 osób, w tym dzieci, młodzież oraz seniorzy.

 


#PODRÓŻE/BLOGOWANIE

warzywa

Podróżuję za smakami z całego świata a swoje doświadczenia opisuję na Fanpage’uInstagramie i Blogu. Blog edukacyjny o żywności i żywieniu prowadzę już od kilku lat. Ponieważ jestem mamą, postanowiłam opisywać, jak zaszczepić u dzieci dobre nawyki żywieniowe oraz jak łatwo można w domu przygotowywać smaczne i zdrowe posiłki dla całej rodziny. Piszę też o nowinkach i ciekawostkach żywnościowych, podaję definicje, inspiracje, przepisy i porady kulinarne. Informuję o wydarzeniach i podróżach kulinarnych. Tłumaczę też, jak zwrócić uwagę na najważniejsze informacje żywieniowe, bo nie każdy ma czas, by zgłębiać tę wiedzę. W natłoku wielu informacji trudno wybrać to, co dla Ciebie jest naprawdę dobre i zdrowe. Staram się w przystępny sposób przekazać Ci tę wiedzę łącząc teorię z praktyką. Zwróć uwagę, że zdrowie i samopoczucie Twoje i Twojej rodziny w dużej mierze zależy od tego, co jecie. Nie warto jeść byle czego, poza tym jedzenie powinno sprawiać Ci przyjemność. Zapraszam Cię do smakowania mojego bloga 🙂


Ponadto na moim profilu na Instagramie znajdziesz testy produktów z całego świata. Będąc ekspertem analizy sensorycznej oceniam ich jakość w skali od 0 do 10. Produkty, którym postawiłam najwyższą ocenę to prawdziwa uczta dla zmysłów, produkty o najwyższej jakości, ze świetnie zaprojektowaną recepturą. Zachęcam do ich spróbowania podczas Waszych podróży kulinarnych.

 

 

 

 

 

 


#LUBIĘ TAKŻE

Lubię gotować, eksperymentuję, mieszam smaki, a nieodzowną pomoc w kuchni niosą mi dwaj synowie. Lubię projektować nie tylko żywność, ale i wnętrza. Jestem projektantem wnętrz i mam na swoim koncie kilka udanych realizacji. Jak już wspomniałam wcześniej bardzo lubię ludzi, spędzać z nimi czas i im pomagać, dlatego jestem m.in. honorowym dawcą krwi i mentorem w Fundacji Big Brothers Big Sisters of Poland. Misją fundacji jest pomoc dzieciom mającym trudności w zrealizowaniu potencjału i zmiana ich życia na lepsze poprzez zapewnienie bezpiecznej i trwałej relacji z mentorem.

Jeśli chcesz ze mną zmienić swoje życie na lepsze, zainspirować się, to zapraszam na moją stronę, warsztaty i do śledzenia bloga, tam dowiesz się też o moich kolejnych zainteresowaniach, a jest ich jeszcze kilka.